Obložený chlebík s tvarůžkem 

A je to tady. Zase další chlebík.😁 Když ale kdo by je, obzvlásť teď v těch horkách, neměl rád, že ano.🙈 Tato verze je s bohatou dávkou polníčku, lučiny, dochucená senza bájo labůžo cibulkou a nastrouhaným tvarůžkem. Nahoru troška opražených dýňových semínek a party s obloženým chlebíkem může začít, haha.

Počet porcí:

2

Doba přípravy:

20 min

Kdy podávat:

Snídaně, oběd, svačina nebo večeře

 O receptu

Tady už tentokrát fakt nemám co napsat.😁 Tak se rovnou pusťte do přípravy, abyste měli za 20 min na stole supr kvalitní jídlo.😊

Suroviny

Lučina

  • 1 balení nadýchané lučiny
  • Sůl
  • Červený kampotský pepř

KARAMELIZOVANÁ CIBULKA

  • 2 žluté cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžičky octu
  • Drcený kmín
  • Majoránka
  • Lahůdkové droždí

OSTATNÍ

  • Polníček
  • Piklovaná zelenina dle chuti
  • Tvarůžek
  • Jedlé květy
  • Dýňová semínka

    Postup

    Cibulka:

    Obě cibule si rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké proužky. Na trošce oleje zkaramelizujeme cibuli skoro dozlatova, těsně předtím přidáme podle chuti drcený kmín, sušenou majoránku a lahůdkové droždí. Všechno koření půl minutky zarestujeme. Úplně naposledy pak přidame 4 lžičky octu, necháme půl minutky vyvařit a stáhneme pánev z tepelného zdroje.

    Dýňová semínka:

    Dýňová semínka si opražíme nasucho na pánvi. My dáváme středně vyšší stupeň a pražíme z každé strany chvilku, minutu-dvě. Chceme semínka jen nechat rozvonět a maličko vysušit, aby křupaly.

    Vše ostatní:

    Vše ostatní už si jen předchystáme. Nakrájíme si plátky chleba, nastrouháme tvarůžek nahrubo, nachystáme si naloženou zeleninu, pokud nějakou doma máme (jde nám čistě jen o kyselý komponent). Lučinu si osolíme a opepříme.

    Kompletace:

    Na chlebík, který my nerozpékáme, abychom si nepoškrábali patro, namažeme vrstvu lučiny dle libosti. Do lučiny zapíchneme salát polníček, na něj rovnoměrně rozprostřeme tu naši senza bájo labůžo cibulku, nastrouháme kolečko tvarůžku, posypeme dýňovými semínkami a pro oko a samozřejmě i chuť doplníme o jedlé květy.

    To by bylo pro dnešní recept vše. Kdo by měl chuť spíše na něco sladkého, určitě nemůžete nemrknout na něco mezi blondie a bublaninou s pistáciemi a malinami, které vám nenechá suché kalhotky/trenky, rozumíme si.😁

     

    Share This