Kimchi Fried Rice

Zbyla vám rýže ze včerejšího oběda? Připravte si jednoduchou a skvělou Fried Rice s kimchi. Křupavá rýže, asijská chuť a nálož vitamínů, minerálů a probiotik.

 

Počet porcí:

2

Doba přípravy:

20 min

Kdy podávat:

Oběd/večeře

 O receptu

Tohle je jídlo, na které už týden nepřestávám myslet. Smažená rýže s kimchi. Že nevíte, co je to kimchi?😊

Kimchi je svěží korejský zelný salát, co pomaluje kvasí a získává tak nálož vitamínů, minerálů a probiotik. Za svůj život jsem ochutnala hodně kimchi. Ale kimchi od značky Živina vás dostane do kolen! Fakt geniální chuť, textura, nakopává imunitní systém, je plné probiotik, udržuje zdravé srdce a pomáhá při trávení.

Suroviny

Smažená rýže:

  • 140 g uvařené včerejší jasmínové rýže (nesolené)
  • 1 střední žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 hnědé žampiony
  • 3 PL rostlinného oleje
  • 2 ČL Shiitake pesta Živina
  • 2 ČL Čilipasty Živina
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 ČL rybí omáčky
  • 3 PL Kimchi Živina (pálivé/nepálivé)
  • Hrst pražených nesolených kešu ořechů

Na dozdobení:

  • Černý sezam
  • 2 jarní cibulky

Líbí se vám tento recept? Nezapomeňte se podívat na obsah s dalšími 215 do detailu popsanými recepty v našich dvou ULALA kuchařkách. Kuchařky s chuťově vyladěnými recepty obsahují i praktický stojánek a unikátní horní indexy, které usnadňují orientaci v postupu.

Chci se podívat na ULALA kuchařky.

Lubojatzky

Zažijte ULALA ve Vaší kuchyni

Postup

Příprava rýže. Rýži uvaříme dle návodu, ale pozor, nesolíme ji. Všechny jiné přísady jsou dost slané, a tak by to bylo na škodu. Rýži necháme v lednici do dalšího dne odpočinout.

Příprava surovin. Druhý den vyjmeme rýži z lednice a necháme ji na pracovní ploše odpočívat. Na prkýnku žlutou cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Stroužky česneku taktéž očistíme, rozpůlíme, vyjmeme z nich střed a nasekáme najemno. Hnědé žampiony očistíme od hlíny vlhkým hadříkem a nakrájíme včetně nožičky na tenké plátky. Kešu ořechy nasekáme nahrubo.

Orestování rýže. Střední pánev nahřejeme na vyšší střední stupeň (6. stupeň z 9), do nahřáté pánve nalijeme rostlinný olej (1 a půl PL) a po pár sekundách do něj vložíme rýži. Tu rozprostřeme dřevěnou obracečkou po celé ploše pánve a obracečkou vrstvu rýže utiskneme ke dnu pánve. A teď čekáme, dokud se rýže neopeče. Potrvá to zhruba 4 minuty. Po této době obracečkou opatrně kousek rýže obrátíme, abychom se podívali, zdali je již lehce zlatavá. Rokud ano, můžeme celou rýžovou „placku“ obrátit, aby se rýže opekla také z druhé strany. Po opečení rýže z obou stran ji obracečkou přesuneme do hlubokého talíře, kde ji necháme odpočívat a přidáme ji do pánve až nakonec, aby zůstala rýže v pokrmu maximálně křupavá.

Zhotovení kimchi fried rice. Do pánve, ve které jsme restovali rýži, nalijeme rostlinný olej (1 a půl PL) a vhodíme do něj cibuli a žampiony. Tu a tam mícháme, aby se zelenina orestovala rovnoměrně. K polozlatavé zelenině přidáme česnek a kešu. Promícháme. Dále přidáme shiitake pesto, čilipastu, kimchi, sójovou a rybí omáčku. Promícháme a necháme na nízký stupeň ohřívat, zatímco připravíme volské oko s tekutým žloutkem.

Servis. Do talíře naservírujeme kimchi fried rice, nahoru položíme volské oko, vejce posypeme černým sezamem a jarní cibulkou nakrájenou na menší kousky.