Letní těstovinový řecký salát

V letních měsících mě dříve či později přepadne vždycky chuť na letní saláty. Každý rok mám svého oblíbence. Pro letošek je to tento dokonalý letní těstovinový řecký salát.

Počet porcí:

2

Doba přípravy:

20 min

Kdy podávat:

Lehký oběd / lehká večeře

 O receptu

V tomto letním řeckém těstovinovém salátu najdete parádní dresing se sušeným oreganem, troškou dijonské hořčice a červený vinný ocet. Jsou v něm maličkaté semolinové těstoviny orzo (ale nahradit je klidně můžete malými mušličkami), zelenina a taky jemně slaná krémová Salátová Lučina. Mňam.

 

 

Suroviny

SALÁT

  • 100 g orzo těstovin (lze nahradit malými mušličkami)
  • 1/4 salátové okurky
  • 14 cherry rajčat
  • ½ malé červené cibule
  • 8 černých oliv bez pecky
  • ¾ balení Salátové Lučiny
  • Listy čerstvé petrželky a máty

DRESING

  • 1 a 1/2 PL olivového oleje
  • 1 a 1/2  PL červeného vinného octu
  • ½ PL javorového sirupu (lze nahradit medem)
  • 3/4 ČL dijon hořčice
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • 1/2 ČL granulovaného česneku
  • Vločková sůl
  • Bílý kampotský pepř
  • Najemno nastrouhaná kůra z ¼ malého bio citronu
Budeme moc rádi, když podpoříte naši tvorbu ❤️. Pokud se vám tento recept líbí, uděláte nám radost, když kouknete na obsah s dalšími 135 do detailu popsanými recepty v naší ULALA kuchařce. Kuchařka obsahuje i praktický stojánek a unikátní horní indexy, které usnadňují orientaci v postupu.

Koupí naší kuchařky nás podpoříte a my tak budeme moci pro vás vytvářet více receptů na blog.

Moc děkujeme :-).

Chci se podívat na ULALA kuchařku. Lubojatzky

Zažijte ULALA ve Vaší kuchyni

Na našem e-shopu naleznete taky populární struhadlo Microplane, na které v kuchyni nedají dopustit profesionálové, ani vášniví nadšenci u sebe doma.

Microplane ostré a praktické struhadlo jsme použili i my při tvorbě tohoto receptu na nastrouhaní citronové kůry najemno a vy si tak můžete být jisti, že kupujete kvalitní a námi prověřený produkt.

Chci se podívat na e-shop na Microplane struhadlo.

Lubojatzky

Zažijte ULALA ve Vaší kuchyni

Postup

  1. Příprava těstovin. Do malého hrnce nalijeme vodu, osolíme ji (na 1 l vody 1 a ½ ČL soli) a necháme ji zavařit. Do vroucí vody nasypeme orzo těstoviny (100 g) a na nízkém varu je vaříme dle návodu. Uvařené těstoviny slijeme do sítka, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme v sítku vychladnout.
  2. Příprava dresingu. Mezitím, co se těstoviny vaří, smícháme v menší misce lžičkou olivový olej (1 a ½ PL), červený vinný ocet (1 a ½ PL), javorový sirup (1/2 PL) a dijonskou hořčici (3/4 ČL). Přisypeme mezi prsty rozvoněné sušené oregano (1/2 ČL), granulovaný česnek (1/2 ČL), vločkovou sůl, jemně namletý bílý kampotský pepř a najemno nastrouhanou kůru z bio citronu (1/4 malého). Vše společně promícháme a necháme v lednici chladit.
  3. Příprava salátu. Omytou salátovou okurku (1/4) nakrájíme na velmi tenká kolečka. Cherry rajčata (14) rozpůlíme, červenou cibuli (1/2 malé) nakrájíme na tenké proužky, černé olivy bez pecky (8) nakrájíme na širší kolečka a Salátovou Lučinu (3/4 balení) nakrájíme na čtverečky. Všechnu zeleninu a sýr vložíme do mísy.
  4. Zhotovení salátu. Do mísy k zelenině a sýru přisypeme těstoviny, přilijeme dresing, společně promícháme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť a budeme opravdu moc rádi, když nám napíšete do komentáře nebo na Instagram @lubojatzky_couple, jak jste si pochutnali. 🙂