Naše verze mexické pouliční kukuřice

Byla tady sháňka po dalším slaném receptu, takže přinášíme jednu vymazlenou vegetariánskou přílohu, která bude tvořit skvělé kombo s příštím masovým receptem. O talíř plný skvělého jídla nebude tedy nouze.🤗

Počet porcí:

Doba přípravy:

15 – 20 minut

Kdy podávat:

Příloha nebo snack

 O receptu

Na mexickou pouliční kukuřici jsme narazili úplně náhodou. Hledali jsme totiž inspiraci na přílohy a tato se nám neskutečně trefila do vkusu. Bohužel v originálním receptu se pracuje s majonézou, kterou s Pájou moc nemusíme, ale my se nevzdali. Vzali jsme ledničku útokem, našli v ní Philadelphii, která skvěle majonézu zastoupila, a díky tomu jsme si mohli vychutnat nejlépe připravený kukuřičný klas v našem životě.😍

Suroviny
  • 2 klasy předvařené kukuřice
  • Parmazán
  • Máslo
  • 2 lžíce Philadelphia Light
  • Kajánský pepř dle chuti
  • Sůl
  • Černý pepř dle chuti
  • Čerstvý křen (nastrouháme cca 1-2 cm – záleží, jak máme křen silný)
  • Klíčky – my použili řepné klíčky, bylinky

Postup

Krok 1 – Ochucená Philadelphia

Nejprve si připravíme na potření ochucenou Philadelphii. Do mističky vložíme Philadelphii, dle chuti opepříme a přidáme kajanský pepř tak, jak máme rádi. Kdo má rád pálivé, může klidně maličko více.

Krok 2 – Příprava sýru, křenu a klíčků/bylinek na obalení

Na mělký talíř najemno nastrouháme parmazán a křen. Rukou směs rozhrneme tak, aby byla po celé šířce plochy talíře. Pokud se vám povedlo koupit klíčky červené řepy, ručně je tu a tam pohodíme na nastrouhaný parmazán. Případně můžete přidat najemno nasekané bylinky – koriandr, pažitka nebo petrželka budou taky super :-).

Krok 2 – Opečení kukuřice

Rozpálíme si pánev s nepřilnavým povrchem. Ještě předtím, než by se nám z ní začalo kouřit, přidáme na pánev lžíci másla a necháme jej rozpustit na vyšší střední výkon. Dobré je si pánev vzít do ruky a po rozpáleném povrchu pánve máslo pohonit (pardon za výraz, ale vy víte, co mám na mysli, že?😂). Jakmile je máslo skoro celé rozpuštěné, přidáme do pánve oba kukuřičné klasy. Klasy osolíme a postupně obracíme tak, aby se opekly ze všech stran do zlatavé barvy. Kukuřici vytáhneme z pánve a opatrně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou od přebytku másla. 

Krok 2 – Kompletace

Klasy kvalitně potřeme ochucenou Philadelphií, a poté položíme na talíř s parmazánem a klíčky a opatrně držíc klasy za jejich strany je obalíme v naší směsi. Nemusíte to dělat nějak šíleně pečlivě. Kam se parmazán chytne, tam se chytne. Je to velmi výrazný sýr, takže nebude vůbec vadit, když některá místečka zůstanou prázdná. Nechte si chutnat, preclíčci.