WRAP S HUMMUSEM A HALLOUMI SÝREM

Protože často připravuju pro Martina oběd do práce, bylo třeba vymyslet něco nového a rychlého, co mu bude chutnat i bez ohřátí. A tak jsem vyzkoušela jednoduché wrapy a přitom – jsou chuťově parádní! 🙂

Počet porcí:

2

Doba přípravy:

30 min 

#ROVNOVAZIM skóre:

Super zdravé a vyvážené

 

Kdy podávat:

Oběd/večeře

 O receptu

Všechna jídla, kde je tortila, u nás mají úspěch. 😀 Obvykle si tortily děláme sami, ale tentokrát nebyl čas, takže holt kupované. Recept na domácí tortily máme na IG hóódně v minulosti (klidně nám napište do zprávy a my vám pošleme odkaz :-)). Na tortilu jsem namazala hummus, který jsem připravila z pečené řepy a červené cibule, na to čekankový salát, opečený halloumi sýr bohatý na bílkoviny, mrkev, slunečnicová a dýňová semínka. Je to rychlovka, za 30 min nemáme co na práci. 🙂 A hlavně – chutná to skvěle teplé i studené. 🙂

Suroviny

HUMMUS

  • 125 g sterilované cizrny
  • 25 g tahini pasty
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Lžička olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Půl lžičky soli
  • Půl lžičky mletého římského kmínu
  • 50 g ledové vody
  • 100 g řepy
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • 20 g ledové vody

 

VŠECHNO OSTATNÍ 🙂

  • 4 celozrnné tortily (nebo prostě jedno balení :))
  • 200 g halloumi sýru
  • 1 střední mrkev
  • čekankový nebo jakýkoliv salát podle chuti
  • Hrst slunečnicových semínek
  • Hrst dýňových semínek

Postup

Krok 1 – Hummus

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Oškrábeme si řepu a nakrájíme ji na malé obdélníčky. Dáme ji na plech vystlaný pečícím papírem, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Cibuli nakrájíme na menší kousky a vložíme ji po 10 minutách k řepě na plech. Spolu pečeme dalších 15 min, dokud není zelenina měkká a opečená. Zatímco se zelenina peče, do nádoby se sekacím nožem (nebo do mixéru) vložíme cizrnu, tahini pastu, citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl, římský kmín a ledovou vodu. Společně vše rozmixujeme. 

Krok 2 – Zelenina a halloumi sýr

Připravíme si mrkev, kterou oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky nebo nastrouháme na struhadle. Omyjeme si salát. Halloumi sýr rozkrojíme na 12 obdélníků. Rozehřejeme pánev, na kterou položíme obdélníky a ze všech stran opékáme dozlatova.

Krok 3 – Hummus

Pečenou zeleninu přidáme k základnímu hummusu, dodáme sůl, ledovou vodu a vše znovu rozmixujeme. Dochutíme, pokud si naše chuťové pohárky žádají. 🙂

Tortilu neohříváme, rovnou na ni namažeme pořádnou vrstvu hummusu, přidáme nastrouhanou mrkev, salát, semínka a nahoru položíme 3 kousky halloumi sýru. zabalíme velice snadno. 🙂 Po obou protilehlých stranách přehneme a motáme (a zároveň utahujeme) k druhému konci tortily. 🙂 Do práce bude nejlepší, když tortilu napůl rozkrojíme a oba konce zabalíme do pečícího papíru, který zavážeme potravinářským špagátem (je to to slovo nebo je to zase náš moravský slang? :D). Teď už jen dobrou chuť. :-*